Istoria Metabolic Balance

Istoria Metabolic Balance este legată de munca de o viață a medicului Dr. Wolf Funfack, fondatorul companiei. Toată cariera doctorului Funfack a fost dedicată cercetării și practicii medicale pentru combaterea obezității și a bolilor de nutriție. Într-o perioadă în care lumea medicală era sub impactul primului transplant de inimă, reușit de medicul sud african Christiaan Barnard, Wolf Funfack a decis să studieze sursa problemei. Astfel, tema lucrării sale de diplomă a fost "Obezitatea infantilă și obezitatea la tineri".

Programul metabolic balance® a fost conceput pe baza acestei experiențe medicale directe, pornind de la constatarea limitelor metodelor clasice de tratament a obezității și a diabetului zaharat. Dr. Funfack a fost primul său pacient, aplicând cu succes pe el însuși principiile și metoda care stau la baza programului.

Soluția informatică prin care se generează planurile personalizate de nutriție este construit pe baza Inventarului Federal German al Produselor Alimentare. Soluția încorporează rezultatele studiilor medicale, precum și cercetările și experiențele proprii ale medicilor fondatori.

În prezent metabolic balance® este un program de nutriție echilibrată disponibil în întreaga lume. Doar în Europa au fost realizate peste 1 milion de planuri individuale de nutriție. 

Programul de nutriție metabolic balance® a fost dezvoltat și adaptat continuu de la momentul conceperii lui. Elementele fundamentale, însă, nu s-au modificat. A rămas neschimbată orientarea către ceea ce este unic pentru fiecare client în parte. Lista personalizată cu alimentele ideale pentru metabolismul fiecăruia. Consilierea atent oferită de fiecare medic-consilier. Satisfacția pe care o oferă fiecare nouă poveste de succes metabolic balance® fiecărui client în parte.