Fondatorii Metabolic Balance

Dr. Wolf Funfack (1946 - 2013)

Istoria Metabolic Balance nu ar fi fost scrisă fără activitatea medicului diabetolog Dr. Wolf Funfack.  Fondatorul companiei noastre și-a început cariera medicală în micuța localitate bavareză Isen, dar rezultatele muncii sale sunt cunoscute astăzi în întreaga lume.

Biografie:

 • Născut în 1946 la Erlangen, căsătorit, 4 copii
 • Studii medicale la Erlangen și Berlin,  promoția 1975
 • Disertație "Obezitatea infantilă și copilăria timpurie"
 • Activitate în spital 1974-1983
 • Specializări: medicină internă, medicină de nutriție
 • Medic Internist în practică privată, Isen, 1983-2008: aplică programe de echilibrare a metabolismului și de nutriție pentru pacienți
 • Formare suplimentară: Master NLP, Profesor de kinesiologie, diploma A & B, pregătire în domeniul constelației familiale sistematice conform lui Bert Hellinger
 • 2001 - Dezvoltarea conceptului nutrițional metabolic balance® și stabilirea Metabolic Balance GmbH & Co. KG, 2002
 • 2010 - Introducerea "Managementul sănătății la locul de muncă" în cadrul companiei
 • Premiul HAWARD 2011 (premiul BGM German Health Award)
 • Din 2012 Metabolic Balance - Manager Prevenție
 • Membru al juriului HAWARD (Health AWARD 2013)

Dipl. Ing. Silvia Bürkle

Dipl. Ing. Silvia Bürkle a lucrat o perioadă îndelungată în industria alimentară. Ea a conștientizat valoarea nutrițională limitată a alimentelor procesate și a promovat necesitatea reinventării felului în care ne hrănim.

Silvia este creierul din spatele planurilor de nutriție personalizată metabolic balance®. Printr-o muncă minuțioasă, a inventariat componentele alimentelor și le-a corelat cu diversele deficiențe nutriționale.  Astfel, a oferit baza programului informatic care creează planurile nutriționale individuale.

Silvia este cofondator Metabolic Balance, lector la diverse școli de nutriție, bucătar calificat și este autoare a mai multor cărți de bucate metabolic balance®.

Birgit Funfack

Birgit Funfack a fost puntea de legătură între fundamentul medical și cel tehnologic în cadrul echipei Metabolic Balance. A studiat legătura puternică dintre nutriție și procesele metabolice și a facilitat dialogul dintre soțul ei, Dr. Wolf Funfack, și sora ei, Silvia Bürkle.

Fondator Metabolic Balance România

Dr. Michaela Stein

Medic specialist MF și Nutriție
Fondator Metabolic Balance și proprietar exclusiv al licenței în Romania și Republica Moldova

În decursul carierei mele de peste 30 de ani ca medic în Germania, m-am confruntat cu o explozie a cazurilor de obezitate. Consecințele obezității le-am constatat sub forma sindromului metabolic cu grave complicații în toate domeniile de specialitate medicală.

Neputință de a preveni sau ameliora, prin mijloacele care îmi stăteau la dispoziție, m-a determinat să mă dedic nutriției.

În ultimii 20 de ani am avut satisfacții unice ajutându-mi pacienții pe baza planurilor individualizate de nutriție metabolic balance®.

Convinsă de eficacitatea conceptului metabolic balance® am adus aceste cunoștințe și colegilor mei din România. De 8 ani, zeci de medici din întreagă țară au satisfacția profesională de a ajută, la rândul lor, mii de pacienți. Pentru un medic, sentimentul de recunoștință al unui pacient bucuros că se simte din nou suplu, sănătos și plin de energie este inegalabil.