Știm cu toții că un consum exagerat de zahăr nu este benefic. Prima problemă la care ne gândim este legată de creșterea în greutate, însă nu este doar atât.
Un testimonial mai lung, pe măsura entuziasmului Lilianei!
Felicitări, Liliana! Felicitări, Dr. EM!
În fiecare perioadă a sărbătorilor, aceasta este provocarea cu care se confruntă diabeticii, care ar trebui să țină cont de nivelul glicemiei și cel al insulinei.
Cum scade vertiginos glicemia în timpul infecțiilor
Să slăbești e super dar doar dacă reușești să rămâi la greutatea dorită pe termen lung.
Oana a decis să ne spună povestea ei. Minus 60 de kilograme în 18 luni.
Oana a decis să ne spună povestea ei. O poveste despre redobândirea siluetei, look-ului dorit și a stimei de sine.
Fructele întregi, smoothie-ul sau sucul natural de fructe?
Fructele s-au dovedit prin multe studii că au un efect benefic asupra metabolismului uman.
Persoanele obeze prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare, chiar dacă glicemia și alți parametri metabolici sunt normali.
Veganii și vegetarienii aleg să nu mănânce carne. Cu toate acestea, veganismul este mai strict și interzice, de asemenea, lactatele, ouăle, mierea și orice alte articole care provin din produse de…
În orice plan nutrițional Metabolic Balance, cantitatea de apă este calculată personalizat.
Metabolismul este procesul prin care se eliberează energia din alimente și se utilizează sau se stochează această energie – practic, este o serie foarte complexă de reacții biochimice.
Să-ți găsești motivația să te apuci de slăbit, poate fi unul dintre cele mai grele lucruri.
Ritmul accelerat al vieții, stresul și alimentația incorectă sunt factori care dăunează sănătății, drept pentru care rolul nutriționistului în viața noastră a crescut în această eră a vitezei.
Ne aflăm în cea mai frumoasă perioadă a anului, suntem cuprinși de magia sărbătorilor de iarnă și este foarte ușor să ne lăsăm purtați de valul inspitelor culinare! De aceea, după trecerea…
Avem tendința de a asocia noțiunea de grăsime cu ceva nesănătos, de care nu avem nevoie, însă nu este deloc adevărat. Organismul nostru are nevoie de o anumită cantitate de grăsime pentru a funcționa…
Ideea că trebuie să menținem un echilibru între cât mâncăm și câtă energie consumăm este fundamental corectă. Nu și suficientă însă! Balanța energetică a organismului nu poate fi singurul fundament al…
În corpul uman sunt de zece ori mai multe microorganisme decât celule umane. Peste 100 de trilioane de bacterii, virusuri și fungi…
Când vezi că planul tău personalizat de nutriție are în lista de alimente sparanghel, halibut sau papaya, e posibil să te-ntrebi dacă îți va permite buzunarul să ții o asemenea dietă. Rezultatul m-a…
Programul de nutriție personalizată Metabolic Balance a fost conceput pornind de la gândul practic că o alimentație fadă nu poate fi o soluție pe termen lung. Dacă ne simțim la regim sau la dietă, nu…
Infertilitatea poate fi o problemă gravă de sănătate atât pentru femei cât și pentru bărbați. Din păcate, pentru prea multe cupluri dorința de avea un copil devine o provocare dificilă cu implicații…
Alimentația sănătoasă la copii cu (risc de) steatoză hepatică | De ce nu e recomandat consumul de alcool în steatoza hepatică | Recomandări privind consumul de cafea | Riscul de coronavirus la…
Dacă ai decis să urmezi sfaturile unui consilier în privința echilibrului tău metabolic, nu uita că sfaturile privind principiile unei alimentații corecte prezintă un element comun (numărul meselor…
De ani de zile, numărul magic de 10.000 de pași a reprezentat un soi de standard de aur pentru persoanele care doreau să trăiască sănătos și, în ultimă instanță, să slăbească. Cercetările recente…
Cât mâncam are un impact major asupra greutății noastre. Toți înțelegem clar ideea asta. Ce ne spune în plus medicina este că și ce mâncăm si când mâncam ne determină în mod fundamental silueta și…
Întrucât în această perioadă circulă în social media tot felul de materiale conținând diverse afirmații și recomandări referitoare la infecția cu SARS-Cov 2, unele cu un suport științific precar,…
Mai mult decât oricând organismul nostru are nevoie, în această perioadă de risc epidemic, de o hrană care să asigure un aport echilibrat de nutrienți de bună calitate.
Cum putem diminua impactul negativ al pesticidelor, parabenilor și al celorlalți disruptori endocrini
Când greutatea îți dă probleme mult timp, cauți în permanență soluții. Realizezi ce pericole te pasc privind sănătatea astfel încât îți dorești extraordinar de mult să găsești ceva care să te ajute.…
metabolic balance® este un program pentru reglarea metabolismului, realizat de medici și oameni de știință din domeniul nutriției, care ajută la reglarea greutății corporale. Cu ajutorul acestui…
Cardiologul englez Aseem Malhotra, este un medic cu o vastă experiență în cardiologie și în cardiologia intervențională, care a efectuat peste 17.000 angiografii coronariene. A devenit un activist în…
Sistemul imunitar uman este o componentă centrală a sistemului de apărare a organismului, protejând corpul de bacterii și viruși invadatori. Atât sistemul imunitar cât și pielea au nevoie iarna de o…
Cimbrul este, totodată, una dintre cele mai cunoscute plante medicinale cu efect terapeutic.
Uleiurile esențiale, care sunt responsabile pentru mirosul și gustul specific cimbrului, fac ca această…
În post se întâmplă foarte ușor să nu respectam echilibrul nutrienților.
Datorită stresului cotidian sau din lipsa informațiilor corecte, alimentația de post înseamnă mai ales hidrați de carbon.
Încărcătura glicemică mai redusă a pâini de secară integrală determină o creștere mai moderată a insulinei, ducând astfel la o limitare a efectelor metabolice ale insulinei.
În medie se consumă 200 de ouă pe an. Nu este de mirare, deoarece ouăle sunt gustoase și pot fi folosite pentru a pregăti și rafina numeroase feluri de mâncare.
Pentru a te bucura de o stare de bine pe termen lung, este important să ai grijă în mod special de sănătatea inimii tale. Una dintre modalitățile prin care poți face acest lucru este consumând…
"An apple a day keeps the doctor away", spune cunoscutul proverb. Mărul este unul dintre cele mai vechi fructe de cultură. În jurul anului 1900, existau circa 1000 de soiuri de mere.