Consilier

Dr. Sanda Maria Crețoiu

Specializare: Medic specialist medicină de familie, Doctor în biologie moleculară
Adresa: București, Nutrimed, Strada Carol Davila 93, Sector 5

Încă de la vârsta de copil preșcolar declaram că vreau să devin medic și nu am oscilat niciodată în a îmi schimba această opinie venită din dorința de a ajuta oamenii. Timp de 25 de ani mi-am urmat menirea, activând   ca medic specialist, cercetător științific cu vizibilitate internațională și cadru didactic.

În prezent sunt conferențiar universitar la Facultatea de Medicină Generală a UMF Carol Davila București și co-fondator al Clinicii Nutriscience – Știința nutriției echilibrate. De-a lungul carierei de medic am căutat să înțeleg cum poți atinge echilibrul. Aceasta datorită faptului că programul deosebit de încărcat nu îmi oferea posibilitatea să petrec suficient timp alături de cei dragi, și mai ales niciodată nu aveam timp pentru mine, pentru pasiunile mele, și pentru odihnă.

M-am suprasolicitat și am avut un regim de viață dezorganizat, până am declanșat o boală potențial letală în următorii ani. În acel moment interesul meu s-a focusat pe a vedea ceea ce am greșit pe parcursul vieții. Am ajuns foarte repede la concluzia că alimentația haotică și stresul m-au împins acolo. Studiind articole științifice și discutând cu medici renumiți, pe baza experienței mele   dedicată studierii mecanismelor biochimice la nivel celular, am ajuns să conștientizez că de fapt ne întoarcem la ceea ce spunea Hippocrate: “Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană!”

Nutrienții oferiți organismului sunt esențiali pentru starea noastră de bine zilnică. Absența unui program organizat de alimentație, muncă și odihnă stă la baza declanșării multor boli care încep cu un dezechilibru metabolic. Prin urmare, am decis să mă dedic studierii științifice a nutriției, am absolvit un masterat în nutriție și m-am specializat în analiza microbiomului și nutrigenomică. Toate aceste cunoștințe le-am aplicat în primul rând asupra mea și în ciuda unui prognostic nefavorabil, astăzi sunt sănătoasă.

Am pus bazele unui nou concept medical la Clinica Nutriscience și am hotărât să mă dedic ajutorării tuturor pacienților dispuși să înțeleagă că putem remedia o mulțime de simptome, urmând un stil de viață sănătos.

În societatea de astăzi mâncatul nu mai urmează valorile legate de plăcere, comunitate, familie și spiritualitate și de relație cu lumea naturală ca odinioară. Se sare peste mese, se mănâncă în grabă, adesea în picioare sau la volan în trafic și astfel se ajunge la dezechilibre metabolice severe și la scăderea productivității muncii noastre.

În căutarile mele de a-mi ajuta semenii am ajuns să descopăr conceptul Metabolic Balance, cel mai utilizat program pentru reglarea greutății corporale în Europa. Acest program unic a fost dezvoltat de Dr. Wolf Funfack și echipa sa de specialiști din Germania în urmă cu 15 ani și oferă soluții eficiente pentru menținerea sau restabilirea stării de bine și a sănătății pe termen lung. Excesele alimentare și kilogramele în plus pot fi corectate cu ajutorul Metabolic Balance. Pe parcursul sedințelor de consiliere acest program vă va deveni stil de viață.

Împreună vom utiliza o bază de date alimentară special concepută, care selectează alimentele necesare pentru a reechilibra metabolismul în conformitate cu rezultatele testelor dumneavoastră de sânge, istoricul medical și orice problemă medicală actuală. Vă voi consilia permanent pe parcursul acestui program nutrițional adaptat în patru faze, care are ca scop reechilibrarea hormonilor și declanșează procesele de ardere a grăsimilor. În timpul programului, vă voi sprijini și îndruma conform nevoilor personale.

Vă aștept!

Succesul dumneavoastră este și succesul nostru!

 

Studii și competențe profesionale:

  • Medic specialist Medicină de Familie -  UMF Carol Davila București
  • Doctorat în biologie moleculară -  UMF Carol Davila București
  • Master în Nutriție și Siguranță alimentară -  UMF Carol Davila București
  • Certifcare ca nutriționist - Stanford University School of Medicine
  • Expertiză în nutrigenetică

În prezent:

  • CEO Nutrimed
  • Conferențiar universitar la UMF Carol Davila – Disciplina de biologie celulară, moleculară și histologie

social media

Programează-te pentru consultația inițială la
Dr. Sanda Maria Crețoiu