Consilier

Dr. Ana Karimzadeh

Metabolic Balance Online
Specializare: Medic Obstetrică Ginecologie
Telefon: 0744 388 000
Adresa: Clinica Intelligent Life, Str. Doctor Iatropol 14, Sec. 5, București

În practică medicală de zi cu zi, nu de puține ori am întâlnit oameni cu grave suferințe datorită unui stil de viață inadecvat și a unei alimentații dezechilibrate. Oameni preocupați de muncă și carieră, mâncând la întâmplare, ignorând un management serios al stresului, al somnului insuficient, al odihnei active, au acumulat kilogram după kilogram, care au atras după sine îmbolnăvirea. În lipsa unui plan alimentar corect, am văzut cum la vârste din ce în ce mai tinere apar boli ca diabetul, hipertensiunea arterială, dislipidemia, accidente vasculare cerebrale și coronariene. Foarte mulți oameni, din dorința de a remedia lucrurile, adopta tendințe și curente în nutriție cu speranța că se vor hrăni mai bine. Paradoxal, dar la vechile suferințe și dezechilibre se adaugă altele noi: deficit de vitamina D, de vitamina B12 și, în special, deficit de calciu.

Cursul de nutriție metabolic balance® mi-a confirmat, încă o dată, că orice terapie trebuie să înceapă cu abordarea unui stil de viață sănătos și reconsiderarea alimentației, dar, mai ales că, tratamentul cel mai bun este prevenția. Am fost de un real folos celor care au dorit să-și normalizeze greutatea pe baza unui plan alimentar echilibrat și individualizat. Și-au recăpătat aspectul fizic armonios, încrederea și stimă de sine.

metabolic balance® e un program de nutriție care funcționează foarte eficace la persoanele cu diverse suferințe, la care scăderea în greutate este extrem de benefică (diabet, hipertensiune arterială, gută, arterioscleroză, artroză de șold sau de genunchi etc). Datorită mecanismului de acțiune profund, metabolic balance® aduce reale beneficii femeilor care suferă de ovare micropolichistice, endometrioză, celor care au făcut fertilizare in vitro sau au făcut tratament cu contraceptive.

La persoanele cu osteoporoză de vârstă sau după tratament cu prednison, planul de nutriție personalizat a fost de un real ajutor, recuperând 100-300 grame de masă osoasă și 6-8 Kg de masă musculară. Durerile osoase au dispărut, redându-le libertatea de deplasare și posibilitatea unui somn odihnitor. Totul doar prin alimentație.

Programul metabolic balance® este un instrument de lucru valoros pentru medic și pacient, în egală măsură. Este atât de simplu să previi sau să tratezi doar prin alimentație. Metabolic Balance® oferă cel mai bun medicament pe care natura l-a pus la dispoziție: alimentul. Munca de consilier nutriție este plină de satisfacții. 

Am absolvit Facultatea de Medicină Generală UMF București, promoția 1980, ulterior m-am specializat în obstetrică ginecologie. Am obținut atestatele în următoarele competențe profesionale: contracepție și planning familial, colposcopie, ecografie obstetrică ginecologie, apifitoterapie, gemoterapie, homeopatie.

Participarea la congrese și conferințe naționale și internaționale m-au ajutat la întregirea și completarea pregătirii profesionale prin susținerea de comunicări științifice: Congresul internațional de planning familial și contracepție Edinburg 2002, Congresul societății franceze de colposcopie și patologie de tract genital inferior Paris 2004, Congresul internațional de planning familial și contracepție Ancara 2005, Congresul european de colposcopie și patologie de tract genital inferior (EUROGIN)- Malmo 2008, Berlin 2009, Lisabona 2010, Praga 2012.

În anul 2008 am obținut titlul de Doctor în Științe Medicale, lucrarea de doctorat având teme de cercetare rolul virusului HPV în geneza cancerului de col uterin. Studiul aprofundat al HPV, al mecanismelor lui oncogenetice, dar mai ales al posibilităților terapeutice, m-au făcut să descopăr o multitudine de posibile noi abordări ale unor adevăruri prestabilite. Studiind pentru o teză de doctorat conexă medicinei alopate (medicina moderne), am descoperit importanța abordării holistice a organismului și beneficiile terapiilor complementare. Fără idei preconcepute și neavând o gândire dogmatică, am ajuns să apreciez importanța terapiilor naturiste pentru organismul uman. Am aprofundat bazele științifice precum și principiile terapeutice ale fitoterapiei, gemoterapiei, homeopatiei, terapiei cuantice, convinsă fiind de potențialul lor imens de vindecare.

În centrul preocupărilor științifice holistice stă abordarea esențială, și anume, nutriția, ca mijloc terapeutic și în același timp ca program de sănătate pentru prevenirea multor boli.

În calitate de consilier de nutriție acreditat Metabolic Balance, am avut ocazia să constat rolul terapeutic major al planurilor de nutriție personalizată metabolic balance®: normalizarea glicemiei, a trigliceridelor, colesterolului, acidului uric, optimizarea hipertensiunii arteriale, îmbunătățirea funcției renale etc. Totodată, e o mare satisfacție să observ beneficiile non-medicale: îmbunătățirea imaginii corporale și creșterea stimei de sine prin normalizarea greutății corporale. Activitatea de consilier nutriție mi-a împlinit întreaga activitate medicală. 

Nimic nu este mai îmbucurător pentru un medic decât obținerea de rezultate terapeutice excelente prin terapii blânde, neinvazive, netraumatizante, ce respectă structura și integritatea biologică a organismului. Important este să avem înțelegere, deschidere și receptivitate pentru tot ce aduce beneficii sănătății umane.

social media

Programează-te pentru consultația inițială la
Dr. Ana Karimzadeh