Consilier

Dr. Alina Agache

Specializare: Medicină Generală. Specialist în psihonutriție. Psihoterapeut sistemic de cuplu și familie
Telefon: 0755 940 273
Adresa: Str. Sportivilor 1B, Breazu, Iași

https://www.inbalansoar.com/

 

Felul în care ne hrănim este în strânsă relație cu emoțiile noastre. Această conexiune, pe care adesea nu reușim să o vedem limpede, m-a preocupat încă din timpul formării mele ca medic, când am înțeles că mintea și corpul sunt un întreg pe care nu le putem privi separat dacă ne dorim să avem o viață echilibrată, plină de sens și vitalitate.

Orice comportament  are în spate o emoție sau mai multe. Altfel spus, un comportament dezechilibrat (de exemplu, comportamentul alimentar) este conectat cu o emoție care justifică acest comportament. Doar modificarea comportamentului fără cunoașterea și integrarea emoției care l-a generat, oferă rezultate temporare, pe termen scurt.

Ca urmare, din dorința de a aduce o schimbare reală în viața oamenilor și a le susține eforturile pe toate planurile, am adus în practica mea terapia nutrițională Metabolic Balance®. Cunoașterea și experiența dobândită ca psihoterapeut sistemic și specialist în psihonutriție (ambele acreditate de Colegiului Psihologilor din România)  îmi dau posibilitatea de a oferi clienților mei o experiență de echilibrare a greutății cu efecte pe termen lung atât în plan fizic, cât și emoțional.

Metabolic Balance® este un program pentru echilibrarea metabolismului și greutății creat de medici și cercetători germani în nutriție, cu acțiune la nivel profund - hormonal și metabolic.

Este o soluție documentată științific, adresată persoanelor care își doresc un stil de viață sănătos, vor să fie în formă optimă și să rezolve problemele de sănătate asociate cu dezechilibrele de greutate.

Metabolic Balance®  este un stil de viață, nu o dietă plină de restricții. Un plan acționabil, realist, adaptat în detaliu la stilul și preferințele tale alimentare și nevoile unice ale corpului tău.

 

Beneficii concrete

Corpul tău își recapătă și menține greutatea dorită pe termen lung, dar dincolo de aceasta, vei decoda comportamentul tău alimentar și vei crea o relație sănătoasă cu mâncarea. Vei înțelege care sunt emoțiile din spatele senzației de foame și ce reacții produc diverse grupe de alimente în organismul tău. Vei deprinde comportamente alimentare sănătoase prin care îți vei echilibra chimia organismului, în timp ce vei iubi din nou ceea ce vezi în oglindă.

În sfârșit, vei avea un tonus mai bun și vei fi încrezător în forțele proprii.

Etapele programului acreditat Metabolic Balance® Germania sunt bine definite: consultația inițială, analizele de laborator, planul individualizat și monitorizarea regulată, pe decursul a cel puțin 6 luni.

Cu ghidaj și susținere psiho-emoțională, vei trece linia de sosire în cea mai bună formă și versiune a ta.

 

Formare profesională:

 • Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”(medicină generală) – Iași
 • Consilier internațional de nutriție (Metabolic Balance®) – Dr. Michaela Stein (Germania)
 • Formare în Psihoterapie sistemică de cuplu și familie (Acreditare Colegiul Psihologilor din România)  – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași
 • Master în ”Evaluare clinică, consiliere și psihoterapie de cuplu și familie” - Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași
 • Specialist în psihonutriție ((Acreditare Colegiul Psihologilor din România)  - Asociația pentru dezvoltarea psihologiei, București

 

Repere suplimentare în formarea profesională:

 • Curs psihosomatică - Conferențiar univ. dr. psih. Marcel Nedelcu,Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UAIC, Iași
 • Formare în Psihosexologie – Institutul S.P.E.R. – Prof. Dr. Iolanda Mitrofan, București
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Therapy la EMDR Institut Österreich
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Therapy la Asociación EMDR España
 • Facilitator constelații familiale – Psihoterapeut Barbara Morgan (UK) & Dragoș Riti (Timișoara), Pia Kalhof (Norvegia)
 • Life coach (acreditat ANC), București
 • Train the trainer (acreditat ANC), București
 • Start Coaching & NLPt - NLP Professional - Mind Master, Bucharest

social media

Programează-te pentru consultația inițială la
Dr. Alina Agache