În orice plan nutrițional Metabolic Balance, cantitatea de apă este calculată personalizat.

Deoarece la cei mai mulți dintre voi cei care urmați programul Metabolic Balance băutul apei este cea mai mare încercare, vin cu câteva sfaturi care sa vă ajute să vă hidratați suficient și să ajungeți mai ușor la o viață echilibrată.

Am realizat că mulți dintre voi, deși sunteți foarte conștiincioși, aveți nevoie nu doar sa vi se spună ce să faceți, ci mai ales cum să faceți!

 

Apa este sfântă! Știați că sângele nostru conține în proporție de 85% apă, mușchii 80%, iar creierul 75%? Deshidratarea afectează serios funcționarea sistemului digestiv, provoacă constipație, dureri de cap, iritabilitate, somnolență și multe alte neplăceri și afecțiuni.

 

Așadar:

Folosește aceeași unitate de măsură pentru apa care trebuie băuta peste zi. O sticla de jumătate de litru, cana preferată sau halba de bere a bunicului – plaseaz-o peste tot: în birou, în geantă, în mașină, prin casă. Nu contează! Important e să împarți cantitatea de apă pe care trebuie să o bei la volumul recipientului și astfel rezultă numărul de pahare care trebuie băute peste zi. Poți în acest fel să îți faci un plan ușor de urmărit, de genul: patru pahare până la prânz, patru până seara. Așa contorizezi mult mai bine necesarul de apă

Dacă vei folosi pahare diferite va fi greu în matematica zilei să numeri și să aduni cantitatea. Aaaaa… parcă 250 de ml cu 300 și cu 100...  și cred că nu am băut tot!  Deci? Nu iese socoteala….

Nu lăsa paharul de apă din mână până nu îl golești. Daca ai băut jumătate, apoi fugi să ajuți un copil sau te iei cu altă treabă e posibil să ți se răstoarne paharul cu apă, să ți-l bea copilul, să uiți că ai mai băut, să cadă o musca înăuntru, să torni peste fără să-l fi golit întâi sau alte mici nenorociri care îți vor sabota obiectivul să bei întreaga cantitate recomandată.

Bea apa pe stomacul gol! Primul mare pahar (lăsat seara pe noptiera de lângă pat), imediat după trezire, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de micul dejun! Până sa te dezmeticești de-a binelea ai și “scăpat” dintr-un foc de vreo 300 de ml de apă din planul tău nutrițional.

O pacienta îmi povestea că cel mai bine funcționează “datul paharului pe gât”.  Spunea că niciodată, la birou, nu putea dovedi mai mult de un pahar, deoarece sorbea cu înghițituri mici, ca pe ceai, până i se făcea silă... De când s-a hotărât să bea mai multa apă nu mai stă la discuții și “dă paharul peste cap” și gata, la final de zi socoteala iese perfect! Încercați!

Altă metodă, pentru o mai bună evidență, este numerotatul sticlelor. De exemplu: dacă aveți de băut 3 litri, luați 6 sticle de 500 de ml, le numerotați cu un marker de la 1 la 6, le umpleți cu apă și... spor la băut.  Fără încurcături, fără bătăi de cap!

Pune-ți o alarmă pe telefon care să-ți reamintească să bei un pahar cu apă la intervalul orar stabilit de tine.

Voi ce sfaturi aveți? Ce v-a ajutat pe voi sa beți întreaga cantitate de apă fără să vă încurce programul? Lăsați-ne sugestiile voastre pe pagina de Facebook.