metabolic balance® este un program pentru reglarea metabolismului, realizat de medici și oameni de știință din domeniul nutriției, care ajută la reglarea greutății corporale. Cu ajutorul acestui program vă veți adapta alimentația de până acum la un profil de nutriție sănătos, total echilibrat și realizat special pentru dumneavoastră.

Aflăm mai multe informații despre acest program de la Dr. Michaela Stein, reprezentant Metabolic Balance Romania, în interviul de mai jos.


1. Ce înseamnă metabolic balance® și cui este recomandat?

metabolic balance® este un program pentru reglarea greutății corporale, pentru adaptarea alimentației de până acum la un profil de nutriție sănătos, total echilibrat și individualizat. Baza este constituită de planul individualizat de nutriție, realizat în funcție de datele actuale de laborator și de informațiile personale legate de sănătate.
metabolic balance® este recomandat persoanelor sau pacienților care suferă de:
• supraponderabilitate sau obezitate, care doresc o soluție durabilă și doresc să slăbească într-un mod sănătos.
• boli aflate în strânsă legătură cu supraponderabilitatea, respectiv cu o alimentație inadecvată cum sunt diabetul tip II, tensiunea arterială, cardiopatia ischemică, boli reumatice, migrene cronice, tulburări ale metabolismului lipidic, tulburări ale ciclului menstrual, tulburări în perioada pubertății și a menopauzei, sindromul de ovar polichistic, sterilitatea secundară, etc.
• pentru toți cei care, indiferent de vârstă, doresc să fie într-o formă bună și plină de energie, fără înfometare, fără medicamente, fără suplimente alimentare.

 

2. Programul poate fi urmat și de un copil cu probleme de greutate? Sau este adresat doar adulților? Există persoane care nu se pot înrola în program (din cauza unor afecțiuni de care suferă, din cauza vârstei, alte cauze)?

Datorită creșterii îngrijorătoare a ratei supraponderalității și obezității în rândul copiilor, considerăm că trebuie să ne ocupăm intensiv și eficient de copii.
Copiii și adolescenții zilelor noastre sunt supuși unui adevărat asalt de alimente procesate.
Educația în familie reprezintă elementul cheie în această luptă cu obezitatea.
Venim în întâmpinarea acestei necesități cu experiența și cunoștințele noastre.
Alcătuim planuri individualizate de nutriție pentru copii începând de la vârstă de 8 ani.
Consilierea se recomandă numai când copii sunt însoțiți de cel puțin unul din părinți, cu un plan propriu individualizat.
Conceptul de nutriție metabolic balance®  nu are contraindicații. În consultația de evaluare puținele cazuri cum ar fi insuficientele renale grave sau bolnavii sub tratament cu neuroleptice, vor putea fi îndrumați spre o consiliere specială.

 

3. Care sunt analizele medicale pe care trebuie să le facem înainte de a începe programul?

Setul de analize, precum și fișa pe care o vom completa la înrolarea în program este disponibilă aici.

 

4. metabolic balance®are o durata determinată sau trebuie să devină un stil de viață?

metabolic balance® este un stil de alimentație, un stil de viață. Programul oferă rezultate vizibile și de durată, bazate exclusiv pe schimbarea modului de alimentație.
Odată ce metabolismul s-a adaptat la noul mod de alimentație echilibrat și s-a atins țelul propus, în fazele 3 și 4 este vorba de o relaxare, respectiv menținerea succesului obținut. Aici sunt valabile regulile de bază care vor fi deja bine cunoscute.

 

5. Care este diferența dintre metabolic balance® și alte programe de nutriție existente pe piață? Care sunt punctele forte ale programului care ar îndemna pe cineva să aleagă acest program și nu altul (beneficii din punct de vedere medical)

metabolic balance® nu reprezintă o dietă în adevăratul sens al cuvântului. Alimentația echilibrată evită apariția fenomenului yo-yo, care apare după diete dezechilibrate. Lipsește senzația de înfometare și se produce o normalizare a semnalelor de foame și sațietate.

Cu ajutorul programului de nutriție metabolic balance® se obțin rezultate remarcabile în obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat, dislipidemie, reumatism, oboseală cronică, alergii, tulburări de somn, ovar polichistic, infertilitate.

Sunt dovedite științific rezultatele remarcabile în îmbunătățirea sindromului metabolic, normalizarea parametrilor de laborator cum sunt lipidele serice, transaminazele hepatice, acidul uric, proteina C reactivă.

Chiar daca succesul normalizării greutății corporale este impresionant, metabolic balance® nu este o dietă. Un metabolism dezechilibrat se manifestă prin supraponderalitate şi boală. Echilibrarea metabolismului printr-o alimentație echilibrată duce la normalizarea greutății corporale și a parametrilor umorali.

Articol publicat inițial pe www.sanador.ro