Când greutatea îți dă probleme mult timp, cauți în permanență soluții. Realizezi ce pericole te pasc privind sănătatea astfel încât îți dorești extraordinar de mult să găsești ceva care să te ajute. Dacă se poate... ceva care să dea rezultate dar să nu te facă să te simți chinuit, să simți totuși că trăiești.

Cunoști sentimentul? Eu îl știu prea bine. La 98 de kilograme și ‚dependentă’ de 10 ani de Detralex, îmi doream cu mare intensitate să ies din impas.

Dar cum?

Dieta daneză, metoda Atkins, Keto, Ducan, Montignac. Încercând să găsesc cea mai potrivită soluție pentru a scădea în greutate, mi-am petrecut ultimii 15 ani apelând, pe rând, la astfel de diete sau cure de slăbire. Fiecare a dat rezultate mai mult sau mai puțin notabile, dar, într-un final reveneam la greutatea inițială. Ba chiar cu câteva kilograme în plus...  

Iar ce mă apăsa cel mai tare, adevărata problemă, era insuficiența venoasă cronică. Mă chinuia de ani de zile și cardiologul îmi recomanda la fiecare vizită să slăbesc.

Mereu aceeași poveste: Iuliana, trebuie să slăbești!

 

Deci, cum reușesc, totuși, după atâtea cure de slăbire care n-au funcționat pentru mine să adopt o nutriție sănătoasă?

Eram într-o permanentă căutare, dar motivația începea să dispară. Momentul de cotitură a apărut  când am văzut o reclamă pe Facebook care anunța un workshop de nutriție. O doamnă doctor din Germania mă invita la o prezentare a soluției metabolic balance®.

M-am înscris la workshop. Am mers fără prea mari speranțe dar după doar 15 minute am fost convinsă ca am găsit calea pe care vreau să continui. Și cum nimic nu este întâmplător, pe lângă speranța că voi reuși schimbarea mult dorită, la finalul workshop-ului a venit și oferta pentru medicii doritori să înceapă un curs de nutriție și să devină consilieri metabolic balance®.

Era oportunitatea pe care o așteptam! O soluție care să mă ajute și pe mine, dar și o soluție să îi ajut la rândul meu pe ceilalți.  Am plecat cu sentimentul puternic că metabolic balance® e răspunsul căutărilor mele.

program de nutriție

În urma acestui curs de nutriție am devenit primul meu pacient

O lună mai târziu lucrurile au început să se pună în mișcare, să se schimbe în bine.

Am devenit consilier metabolic balance® și am devenit primul meu pacient. Am început un program de nutriție bazat pe un plan personalizat. Totul s-a schimbat din acel moment.

Am început cu 2 zile de pregătire a organismului. Apoi, de la 98kg, în 2 săptămâni, am slăbit 6,5 kg. În această perioadă m-am cântărit zilnic, am urmărit procesul fiind extaziată de fiecare dată când mă urcam pe cântar și vedeam cum scad sutele de grame. Am început acest program de nutriție pe 30 octombrie 2016 cu scopul de a scăpa de 13kg până de Crăciun; în 24 decembrie cântarul arăta cu 12,5 kg mai puțin!

 

Ce a însemnat pentru mine adoptarea unui stil de nutriție sănătoasă cu metabolic balance®

Pe lângă kilogramele pierdute, am renunțat la Detralex, pe care îl luam de 10 ani pentru insuficiența mea cronică.

Spre deosebire de multele cure de slăbire încercate în trecut, acum nu am simțit nevoia de a mânca între mese.  Mi-a dispărut nelipsita poftă de dulce deoarece cele 3 mese planificate îmi asigurau toți nutrienții necesari.

În decembrie am încăput în haine pe care nu le mai purtam de ani – unele chiar au trebuit strâmtate.

Transformările erau atât de vizibile, mai că îmi venea greu să cred – arătam și mă simțeam mult mai bine.

nutriție sănătoasă

Odată cu transformările, au apărut și primii pacienți.

Am continuat să slăbesc până la 25 kg în primele 6 luni, lucru care mă făcea să mă simt excelent. Am luat decizia de a începe să fac mișcare, mergând la AquaGym, dar simțeam că nu este îndeajuns. La recomandarea și susținerea consilierei mele, am început să merg într-un ritm nu foarte alert 5 km de 2-3 ori pe săptămână. Apoi, pe timpul iernii, la sală am alergat pe bandă 500 m, până la 1 km până în martie, când am alergat primii mei 5 km.

În aprilie mi-am dezvoltat obiceiul să alerg de 3 ori pe săptămână în parc, deoarece doream să particip la Maratonul Internațional de la Sibiu din Mai 2018, la proba de ștafetă semi maraton.  ceea ce am și făcut.

În tot acest timp am slăbit până la 30 kg, dar a urmat o perioadă de stagnare din cauza intensificării antrenamentelor. Acest lucru era de așteptat, am fost atenționată de toate studiile citite. În octombrie m-am antrenat zilnic 2 ore într-o tabără sportivă, performanțele mele crescând, dar greutatea rămânând aceeași. Mai aveam nevoie să slăbesc 8 kg, așa că am luat decizia de a schimba antrenamentele.

 

Fiecare kilogram pierdut înseamnă ani de viață câștigați

Acum sunt normoponderală, dar îmi continui drumul către cele 60 kg propuse și mă bucur în fiecare zi când mă uit în oglindă și realizez progresul făcut pe parcursul ultimilor 2 ani.

Nu doar că arăt mai bine decât mi-am putut imagina, dar mi-am întipărit în minte ce mi-a spus consiliera mea: Iuliana, fiecare kg pierdut înseamnă ani de viață câștigați! Cu acest gând în minte, mi-a fost foarte ușor să mă adaptez programului metabolic balance®.

M-a ajutat flexibilitatea în ceea ce privește mesele. Când am început, lucram pe un program de 8 ore care presupunea și deplasări în afara orașului. Reușeam să am 2 mese la mine, ele fiind foarte ușor de preparat și de transportat. Asta am făcut timp de un an de zile fără probleme și nu mi-a fost deloc greu să mănânc echilibrat.

Drumul meu cu ajutorul metabolic balance® către un stil de viață sănătos bazat pe o nutriție sănătoasă și echilibrată îmi dă forța să inspir pacienții și clienții care îmi trec pragul. Cea mai mare satisfacție, ca medic și consilier nutriționist metabolic balance®, o am atunci când văd bucuria, mulțumirea și recunoștința din ochii lor. Satisfacție, dar și înțelegere, deoarece am fost și eu acolo.