În articolele precedente v-am povestit despre provocările mele cu obezitatea și încercările mele fără succes să îmi controlez greutatea cu diete agresive (Partea 1) și despre cum am reușit să ajung la greutatea ideală cu Metabolic Balance (Partea 2).

Să slăbești e super dar doar dacă reușești să rămâi la greutatea dorită pe termen lung. În ultima parte a articolului meu povestesc despre lucrurile care consider că mă ajută pe mine în perioada de menținere.  

 

Îmi mențin de 2 ani greutatea cu Metabolic Balance

Am suferit o transformare incredibilă, am luptat enorm să realizez asta și acum, de aproape 2 ani de zile mă mențin în același stil. De ce consider că am reușit cu Metabolic Balance ?

Spre deosebire de multe alte diete pe care le-am încercat, Metabolic Balance nu a avut efect YO-YO. Nu m-am îngrășat înapoi pentru că am învățat să mănânc corect!

Nu pot explica în cuvinte câtă energie am, cât de bine dorm, imunitatea mea cât este de bună și cât de bine mă simt! Sunt alt om! Toți cei care mă cunosc în realitate și mi-au văzut transformarea, s-au convins că se poate! Mulți dintre cei care nu mă cunosc cred că mi-am făcut operație, însă, pentru mine asta este o jignire fiindcă am depus mult efort, am muncit psihic enorm să pot sa mă motivez și să mă educ, pentru a ajunge la un astfel de rezultat.

Și dacă eu am reușit sa slăbesc 60 kilograme, fără sport intensiv, fără operații, doar cu ajutorul Metabolic Balance si al meu, oricine poate!

Am reușit pentru că îmi pot controla ușor poftele alimentare

Unul dintre lucrurile care sunt diferite sunt faptul că nu mai am pofte nesănătoase. Când am început programul mă gândeam că după ce slăbesc, voi mai consuma cartofi prăjiți, prăjitură, sucuri, sau cine știe ce. După ce m-am obișnuit cu stilul de alimentație Metabolic Balance nu aș da ce mănânc eu pe toate astea niciodată! Mă simt atât de bine, e atât de bun și îmi dă o stare de bine stilul meu de viață de acum, încât nu m-aș mai întoarce niciodată la vechile obiceiuri. Cine ar fi zis ca din gurmanda de odinioară mă voi transforma într-o femeie care apreciază un stil de viață sănătos?! De asta aveam nevoie! Și e frumos, îmi dă o mare satisfacție că am ajuns aici!

A fost interesant dar nu întru totul surprinzător că acum am doar pofte sănătoase! Nu îmi mai este pofta de dulciuri și de grăsimi procesate, ci doar de ovăz, fructe, nuci și alte alimente sănătoase (unele sunt pe lista mea individuală, altele nu se regăsesc pe listă). Consilierul meu mi-a explicat că acest lucru se întâmplă pentru că mă hrănesc echilibrat și nu apar deficiențe nutriționale. Practic eu așa mă mențin acum. Alternez mese pe care le consumam în timpul procesului de slăbire cu alte combinații sănătoase pe care nu le am în plan și care nu erau permise în etapa de slăbire.

În rarele ocazii în care mai apare vreo pofta interzisă știu că orice mic exces trebuie compensat în zilele următoare cu o grijă și mai mare să mă hrănesc corect. Astfel mențin un echilibru sănătos care mă ajută să nu mă îngraș. 

Am reușit pentru că programul Metabolic Balance include o etapă de menținere

Alt element care a făcut ca Metabolic Balance să funcționeze acolo unde alte diete nu au mers este faptul ca programul oferă și o etapă de menținere. Programul a fost conceput în patru etape și alimentația e tot mai diversă pe măsură ce avansezi de la o etapă la alta. Aici e o mare diferență față de diete. Cei care doresc să înțeleagă mai bine aspectele astea se pot documenta aici.

Menținerea este foarte ușoară, fiindcă sunt deja învățată cu o alimentația sănătoasă. Deci, trebuie doar sa urmez indicațiile medicului consilier Metabolic Balance și să urmez etapa din program care se referă la menținere. De când sunt la menținere mi-am adaptat planul după cum îmi place mie, urmând, desigur, aceleași reguli fundamentale. Eu am descoperit că proteinele vegetale și legumele mă fac sa mă simt mult mai bine decât cele animale. Introduc uneori și proteine animale fiindcă știu că e important să îi ofer organismului meu tot ce are nevoie. Programul m-a disciplinat și m-a învățat să îmi ascult corpul mai bine, să îmi integrez propriile preferințe într-un stil de alimentație benefic pentru sănătatea mea.

Am reușit pentru că planul meu alimentar e profund personalizat

Al treilea motiv pentru care consider că Metabolic Balance m-a ajutat să nu mă re-îngraș e legat de gradul de personalizare al acestui program. Nu este un regim dat de un nutriționist pe care îl oferă si altor pacienți. E un program alimentar făcut strict pentru mine, pe baza analizelor mele de sânge și istoricului meu medical. Un program bazat pe un plan individualizat și diversificat, pe etape, pe viață. Orice se întâmplă pe parcursul vieții, îmi pot relua programul din etapa în care sunt. Nu am nevoie să încerc alte diete fiindcă asta funcționează cel mai bine pentru mine.

Cei care vor să înțeleagă ce înseamnă un program personalizat pot citi aici.

Un mesaj pentru cei care luptă cu provocarea kilogramelor in plus

În fiecare dintre noi exista o forță care trebuie descoperită, activată și valorificată la maximum cu un plan bun. Experiența mea din ultimii trei ani și jumătate mi-a arătat că Metabolic Balance este un plan bun. În opinia mea funcționează pentru că este o soluție personalizat la un nivel profund astfel încât reușește să ne reechilibreze metabolismul. Pe mine înfometarea m-a dus la un dezechilibru al metabolismului iar acest program m-a ajutat sa mă refac. Aici era provocarea fundamentală pe care nu am reușit să o depășesc cu alte soluții.

Mulți dintre noi avem aceasta problemă. Nu are rost sa ne pierdem timpul cu diete generale de pe internet sau cu diete date de nutriționiștii care nu fac niște analize preliminare, aceste soluții nu vor fi niciodată la nivelul de a-ți schimba viața. Sunt bani cheltuiți degeaba.

Metabolic Balance a funcționat pentru mine pentru că a devenit un adevărat stil de viață sănătos. Mi-a adus o schimbare radicală a calității vieții, energiei, stării psihice. Lucruri care contează mai mult decât orice altceva pentru sănătatea și chiar longevitatea noastră. Singurul meu regret este că nu am descoperit mai devreme acest program.

Dorești să evaluezi dacă este o soluție potrivită și pentru tine? Poți începe aici.

 

*

Disclaimer 

 

Metabolic Balance este un program științific de nutriție personalizată nu o dietă minune. Rezultatele diferă de la persoană la persoană și sunt condiționate de respectarea celor 8 principii ale programului, a cantităților de alimente pentru fiecare masă și a combinațiilor recomandate pentru fiecare persoană pe baza metabolismului său unic.

Programul Metabolic Balance nu este un tratament medical și nu înlocuiește tratamentele medicale specializate. Planurile de alimentație individualizate sunt complementare acestor tratamente. Medicii-consilieri Metabolic Balance sunt pregătiți să ofere informații competente despre oportunitatea înscrierii în program a persoanelor afectate de diverse probleme medicale.

Descopera Metabolic Balance

Metabolic Balance®, programul pentru echilibrarea metabolismului realizat de medici și oameni de știință germani, vine în întâmpinarea dorinței celor care vor să fie supli, sănătoși și plini de energie.

Mai multe