Sistemul imunitar uman este o componentă centrală a sistemului de apărare a organismului, protejând corpul de bacterii și viruși invadatori.

Atât sistemul imunitar cât și pielea au nevoie iarna de o îngrijire și o atenție susținută. 

Aerul cald și uscat din încăperi, cât și gerul, îndepărtează umezeala de pe piele. Gerul îngustează vasele de piele, producția de sebum este redusă și formarea barierei naturale a pielii este oprită. Ca urmare, pielea devine uscată și fragilă, cu crăpături.

 

În sezonul rece, o combinație de îngrijire exterioară și internă este un "must".

 

Pielea uscată poate fi prevenită cu ajutorul acizilor grași Omega 3. Aceștia se găsesc în uleiurile vegetale presate la rece, cum ar fi uleiul de in, de rapiță, cât și în uleiul de pește.

De asemenea, este important ca rezervoarele de lichid să fie umplute. 
Chiar dacă iarna senzația de sete este redusă, este necesar să se bea suficient. 
Se recomandă să se bea ceaiuri neîndulcite din plante, ceaiul verde, apa de ghimbir și apa minerală.

În plus, trebui să acordăm o atenție mărită pentru a ne asigura că organismului îi sunt furnizate suficiente vitamine în timpul iernii. 

Astfel, vitaminele A, C și E luptă împreună împotriva radicalilor liberi care dăunează celulelor, întăresc și consolidează pielea și țesutul conjunctiv. 

Vitamina B5 (acid pantotenic) este vitamina care poate lega umezeala și conferă tenului un aspect radiant. Vitamina B3 îmbunătățește protecția pielii.

Un furnizor ideal de vitamine pentru sezonul rece este varza. Ea este recoltată în timpul iernii, proaspătă din regiunea proprie sau ca alternativă varza acră. 

Legume de iarna tipice, bogate în vitamine și minerale sunt: varza de Bruxelles (care se recoltează chiar după primul îngheț), sfecla roșie, napii, păstârnacul, morcovii.

Un stil de alimentație echilibrat presupune alimente naturale, legume și fructe bogate în vitamine, uleiuri vegetale sănătoase cât și proteine de origine animală sau vegetală. De asemenea, lichidele suficiente alături de mișcare fizică regulată și suficient somn vă ajută să vă bucurați sănătoși de sezonul rece, cu toate aspectele sale frumoase.