Ne aflăm în cea mai frumoasă perioadă a anului, suntem cuprinși de magia sărbătorilor de iarnă și este foarte ușor să ne lăsăm purtați de valul inspitelor culinare! De aceea, după trecerea sărbătorilor, este foarte probabil să avem câteva kilograme în plus. Chiar dacă aceste câteva kilograme în plus nu sunt multe, pentru unele persoane va fi destul de greu să scape de ele după sărbători. Așadar, ca să nu ne simțim vinovați am să vin cu următoarele recomandări care vă vor ajuta să faceți alegerile culinare potrivite, iar “prietenul cântar” să nu arate mai mult la sfârșitul acestei perioade.

  1. Începe ziua cu un mic dejun ușor (iaurt cu fruct, lapte cu cereale integrale fără zahăr)
  2. Pentru a nu acumula kilograme în plus, nu mânca toate felurile de mâncare la o masă (salată boeuf, sarmale, friptură, cozonac)– alege doar două feluri de mâncare pentru o masă, care sunt suficiente pentru senzația de sațietate
  3. Fă o pauză de 15-20 minute între primul și al doilea fel (apare senzația de sațietate și prevenim mâncatul în exces)
  4. Mănâncă legume/salate și fructe  – îmbunătățesc digestia și te ajută să ai un tranzit intestinal normal
  5. Fii atent/ă la porții, folosește farfurii mai mici (dacă folosești farfurii mari ai tendința să le umpli și să termini tot ce ai in față, chiar dacă ți-ai potolit foamea)
  6. Nu mânca în grabă, mestecă încet și savurează fiecare înghițitură
  7. Evită băuturile cu zahăr și sucurile fresh din fructe
  8. Nu mânca mai mult de un fel de desert la masă
  9. Nu le permite celor de lângă tine să-ți spună ce să mănânci – tu știi cel mai bine ce-ți place și ce ți se potrivește!
  10. Gătește cât mai sănătos – încearcă rețete la care să folosești cât mai puțin zahar și cât mai puține grăsimi. Înlocuiește uleiul de floarea soarelui cu uleiul de măsline sau de rapiță. Folosește sos de iaurt cu muștar în locul maionezei. Gătește carnea la cuptor, nu o prăji.
  11. După ce ai luat masa, fă o plimbare în aer liber

Acum îți rămâne doar să pui în aplicare aceste 11 sfaturi. Nu sunt greu de urmat!

Sărbători fericite și liniștite!

Alegeți să fiți sănătoși!